top of page

Nyt uvildigt klagenævn skal behandle klager om private parkeringsafgifter

Et bredt politisk flertal vedtog den 10. maj 2017, at der fra den 1. juli 2018 skal oprettes et nyt klagenævn til behandling af klager om private parkeringsafgifter

Det bliver med loven pålagt private aktører, at tilmelde sig klagenævnet, hvis de forsat ønsker at udstede parkerings afgifter på private områder. Hvis de private aktører ikke har tilmeldt sig klagenævnet og lavet en tydelig klagevejledning om klageadgangen til det nye klagenævn, kan de ikke opkræve afgiften. Et uvildigt klagenævn medfører, at bilejere, der har modtaget en parkeringsafgift, kan klage til nævnet uanset hvilken aktør, der har udstedt bøden. Før var en bilejer begrænset til at klage til den pågældende aktør, der havde udstedt bøden, og i sidste ende gå til domstolene. Det uvildige klagenævn forventes at medføre en ensartet sagsbehandling, der vil medføre et ensartet sagsbehandlingsgrundlag for klageprocessen.

Lovforslaget som det blev vedtaget læses her.

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page